torsdag 12. september 2013

Herlig matstund

Prinsessa er akkurat begynt å få annen mat enn morsmelk. Vi har mange koselige og morsomme stunder sammen ved matbordet, og det er mye som skal utforskes.

Vi har vært så heldig å få prøve ut spiseutstyr fra Tommee Tipee hos Norske Servicesystemer.Dette herlige startsettet med 3 skjeer, 4 boller, smekke og en super drikkekopp er allerede tatt godt i bruk.


Nå til å begynne med har vi brukt disse fine skjeene som du ser på bildet over. Selve spisedelen på 
skjeen er i myk silikon, og er super når man skal putte noe annet en brystet i munnen på barnet. Skjeen er derfor usedvanelig myk og skånsom , og beskytter såre og ømme gommer. Den er også super for å beskytte såre gommer. En yppelig nybegynnerskje. 


De prisvinnende Tommee Tippee produktene har i over 50 år gjort livet bedre for barn, og enklere for foreldrene.
Tommee Tippee Explora serien har nå fått nytt spennende og friskt design. Noen nye produkter har også kommet til! Alle produktene er BPA-frie og kan vaskes i oppvaskmaskin!

 

Tommee Tippee Explora produktene deles inn i 3 aldersgrupper; Weaning 4mnd+, Self Feeding 7mnd+ og Independent Feeding 12mnd+  

4m+
Den første aldersgruppen  Weaning er for barn fra 4 måneder og oppover. Produktene er  utviklet for å gjøre overgangen fra bryst & flaske til kopp & skje enkel. Weaning betyr å innføre annen mat enn melk til barnets kosthold - akkurat det vi holder på med nå. Overgangen til å spise fast føde er en gradvis prosess og involverer sakte å gi barnet mer solid mat enn kun melk. Dette er nødvendig fordi et lite barn etterhvert trenger mer enn melk i kostholdet sitt for å fortsette å vokse og utvikle seg. Det å gå over til fast føde vil ikke bare gi barnet flere næringsstoffer, men det vil også bidra til at barnet utvikler musklene som er nødvendige for tygging og etterhvert tale.   

7m+    
Aldersgruppe nummer to Self Feeding er for barn fra 7 måneder og oppover. Produktene er  utviklet for å gjøre overgangen til å spise selv enkel. Utvalget av mating- & drikkeprodukter hjelper barnet å lære seg å spise selv. Så snart barnet begynner å venne seg til å spise mer solid mat, kan man gå over til neste statium med mer strukturert mat. Du kan gradvis øke mengden av fast føde fra ett til to måltider per dag, så til tre måltider per dag. Når barnet har begynt med faste måltider med fast føde, er det også en god ide å gi barnet en kopp med vann til hvert måltid. 

12m+   
Aldersgruppe nummer 3 Independent Feeding er for barn fra 12 måneder og oppover. Det finnes mange produkter som barnet vil elske å bruke og som passer til alt fra fingermat til familiens måltider, eller mat og drikke når dere er på farten! Er barnet mellom 9 og 12 måneder kan barnet begynne å spise den samme maten som resten av familien, enten most eller oppdelt. Maten barnet skal spise bør imidlertid aldri inneholde salt, sukker eller honning. I tillegg til vanlig mat, vil barnet fortsatt ha behov for sin melk (enten morsmelk eller morsmelkerstatning) opptil 600ml per dag. Vanlig melk må man vente med til barnet er  1 år.

I dag ble det banan til lunch:

Dette ble et godt mellommåltid, som var lett å lage. Bollene har perfekt størrelse, både til frukt, grøt og middag.

Skjeen er utrolg myk og fleksibel, og er god å spise med. Den er også deilig å holde i, og det er trygt for mamma at den er så myk, siden barnehendene ennå ikke har helt kontroll når hun får lov til å holde selv.

Vi liker veldig godt at produktene kan vaskes i oppvaksmaskin og at de er BPA-frie.Produktene kan også brukes i microbølgeovn, noe som er veldig kjekt når man skal varme middag!

Jeg syntes også det er flot med de fine fargene, og de har både rosa og blå/turkise, så her finner man garantert farger man liker og som passer til de små!
Har du prøvd de herlige produktene til Tommee Tippee?

Nå skal jeg og prinsessa på trilletur, og se om vi finner noen geocacher :)

Ønsker alle sammen en herlig dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg er veldig glad for at akkurat du legger igjen en koselig kommentar hos meg! Det gjør bloggingen enda koseligere!