mandag 22. juli 2013

Nydelig middag



Jeg elsker blåskjell, og det er nesten tradisjon å ha dette til middag en gang i uka nå på sommeren! 

Tenkte å dele oppskriften jeg bruker med dere.

Hildes Blåskjell

1 kg blåskjell
1 1/2 dl hvitvin
1/2 dl sitronsaft
3 fedd hvitløk
2 ss hakket persille
1-2 ss hakket gressløk
100 gr margarin

Blåskjellene vaskes rene. Kast de som ikke lukker seg når du gir de et kakk. Bland sammen hvitløk, urter og margarin. Ha blåskjellene i en bolle av aluminiumsfolie. Ha hvitvin og smørblandingen over. Legg et lokk med aluminiumsfolie over bollen og sett den på grillen. Grilles i 5 - 10 minutter til skjellene åpner seg. 
Serveres med pommes frites, baguette og majones.
Kast skjellene som ikke har åpnet seg under steiking!


Bon apetit!

Liker du blåskjell?

1 kommentar:

  1. Blåskjell er nydelig! Og jeg skal prøve din oppskrift som en variasjon til min egen ;)

    SvarSlett

Jeg er veldig glad for at akkurat du legger igjen en koselig kommentar hos meg! Det gjør bloggingen enda koseligere!