torsdag 2. juni 2011

Hello Baby!


Livets begynnelse er helt unikt. Det samme er utviklingen av fosteret i magen som blir til det største vidunderet man kan oppleve ♥ Da jeg var gravid koste jeg meg med å lese om den fantastiske utviklingen fra uke til uke.

Nå har Pampers utviklet en app hvor man kan følge denne helt unike utviklingen. Appen er spesialdesignet for iPad, og den gir foreldrene et unikt innblikk i hva som skjer i mammas mage. Og det beste av alt - appen er helt gratis.


Appen lar man følge fosteret fra uke 4 til uke 40. Man følger den fantastiske utviklingen fra uke til uke. Man kan se bilder i naturtro størrelse, og høre de samme lyder som barnet hører inne i magen.

Pampers samarbeider med UNICEF og gir 1 vaksine mot livstruende stivkrampe for hver nedlasting av denne appen. Dersom dette kan være noe for deg, laster du ned denne unike og gratise appen her.

Noen av de utrolige faktaene du finner i Hello Baby:
 • Allerede i uke 9 er fosterets armer lange nok til å bøyes ved albuen. På tide å begynne å vinke!
 • En gravid kvinne har hele 50 prosent mer blod i kroppen i ukene 32-40 enn før graviditeten.
 • Når du er gravid bør du drikke minst åtte glass vann om dagen. Hormonforandringer og økt blodvolum gjør at kroppen produserer mer væske, som den også må kvitte seg med. Dette er forklaringen på hvorfor graviditet ofte medfører hyppige toalettbesøk.
 • Rundt uke 15 er hårmønsteret på barnets hode bestemt – et mønster forblir det samme resten av livet.
 • Dersom fosteret er en jente, vil hennes eggstokker allerede i uke 19 være utstyrt med 6 millioner primitive eggceller.
 • Fra rundt uke 20 vil du kunne føle når barnet ditt hikker inne i magen.
 • Babyen kan høre morens stemme rundt uke 23. Da kan du å starte å snakke med barnet ditt, eller lese historier og synge for det.Etter fire måneder i mørke åpner babyens øyne seg i uke 27. Kanskje får ditt barn brune, grønne eller grå øyne, men i livmoren er øynene uansett blå. Fargepigmentene i iris endres først når de eksponeres for sollys, men det kan da mange år før øynene får sin endelige farge.
 • Når du er gravid trenger du 80-100 milligram vitamin C hver dag. Vitamin C hjelper barnets vekst av nye celler, og i utviklingen av sunne bein og tenner. Folsyre er viktig for riktig utvikling av barnets ryggrad.I uke 33 kan babyen se (og smake) sine væskefylte omgivelser, høre morens stemme og hjerteslag, og til og med ta tak i sin egen tå.
 • Hodeskallen er ikke ferdig utvokst før i uke 36. Barnets hode må nemlig være relativt mykt for å kunne passere trygt gjennom livmorhalsen når fødselen er i gang.

5 kommentarer:

 1. That is sweet!
  And Thanks for visiting the Pixie blog and thanks for the shout out, good luck!

  SvarSlett
 2. Å så fantastisk :O)
  Ønsker deg ei flott helg!
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 3. Så artig! Spennende å kunne følge med.

  Klem Siri

  SvarSlett
 4. Morsomt at man kan finne slike apps og bruke de til noe nyttig:)

  God helg! :D

  SvarSlett
 5. Så stilig!! :D
  klem fra swimzy

  SvarSlett

Jeg er veldig glad for at akkurat du legger igjen en koselig kommentar hos meg! Det gjør bloggingen enda koseligere!