søndag 5. september 2010

Tips for å reise med baby


Senere i høst har vi tenkt oss til varmere strøk på ferie, og i den forbindelse lurer jeg på om dere har gode tips til å reise med baby? 
- Flytur
- Biltur
- Taxi (har de barneseter i f.eks. Spania og Italia?)
- Hva skal en ta med?
- Annet?
Jeg tar gjerne imot alle tips og råd! Ha en fin fin søndag!

Klem fra Hilde

11 kommentarer:

 1. Hei hei igjen.
  Vi var på Kreta da sønnen var 13 mnd ; og ble overrasket over hvor lettvint det er å reise med barn !! Spesielt grekerne er fra seg av gjestfrihet og omsorg for de små - og tilrettelegger hele tiden. Fly selskapene lar som regel de med små babyer gå på først osv.. Hyggelig! Litt tips ja..

  1. Ha med bleier ; de er skikkelig dyre i utlandet!

  2. Gi barent pupp/flaske under takeoff og landing, da smeller det ikke for i ørene deres når de suger på noe !! We learned that one the hard way!!! :(

  3. Ha med vogn og ett tynt pledd - når lille sovner på kvelden så vil man ikke være bundet til hotellrommet..

  4. Ta dere tid til en times timeout inne på hotellrommet til dupping og solpause ; de små blir varme og sutrete av mye og sterk sol..

  5. Nyt dagene og ta det som det kommer.. de små slapper av når mamman og pappan gjør det! De letteste dagene har vi alltid i ferien så lenge vi slipper ned skuldrene litt !!

  God tur, og lykke til - det blir nok herlig !!!

  SvarSlett
 2. de har desverre ikke barne seter i italia eller spania,det får du lånt fra de fleste hoteller:)

  SvarSlett
 3. Hei hei!! Tusen takk for at du la ut give awayen min på konkurranse siden din!! For en søt blogg du har!! Enig med hun i innlegg 1 på mye!!! vi var på Kreta med 3 barn i 06, og da var minsta 9 mnd....men turen gikk kjempe fint uten noe styr!! Pypp/flaske ved opp og ned - tur er KJEMPE lurt!! Det funket veldig bra...vel siste turen sovna hu nesten før vi fikk satt oss i setet;) Lykke til!!

  Klem

  SvarSlett
 4. Heisann!
  Flyturen går som regel bra, bare husk et eller flere skift, noen leker til de små, noe ekstra mat eller flaske med melk og gi dem enten smokken, flaska eller puppen på vei opp og på vei ned. Flyvertinnene syns alltid det er stas med slike små på tur og diller og duller med dem :-) (som regel iallefall:-)
  BLir barnet utålmodig så er det lurt å rusle en tur med det, da får det litt annet å se på!

  ANg bilstoler. Om man leier bil, så kan man som regel få med et greit sete. Vi begynte ikke å leie sete før han fikk sete nr 2, for jeg var usikker på det første setet der nede. (Nå snakker jeg om Spania) Jeg tok nemlig med setet hans da han var helt liten, og da kan du jo ta det med i taxi også?! Det går det noen ganger an å få med inn på flyet også. Spør når du sjekker inn..

  Jeg har bare gode oppleveleser med å reise med sønnen min - og vi har reist mye! Det viktigste er å legge opp turen på barnas premisser - ikke FOR mange attraksjoner og for mye shopping f.eks.

  Håper noe av dette var nyttig:-)

  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 5. Blir vanskelig siden jeg ikke har noen baby desverre :p

  SvarSlett
 6. Enig i alt nr en sa:
  Angående flytur så kan du ta med bilsete hvis du har sånn lett og hendig som maxi cosi. Hvis det er ledig sete kan babyen festes i setet i den, hvis ikke må dere jo ha babyen på fanget og må i tillfelle kjøpe ett ekstra sete på flyet. Jeg ville ringt og hørt med de.

  Ta med bilsete til utlandet, det finnes knapt nok en taxi i Norge med barnesete og i utlandet kjører de som tulligner i tillegg og barnesete kan man se landt etter. Vi erfarte det i Hellas nå og jeg hadde hjertet i halsen mange ganger. Men vi hadde for stort sete til å ta med. Maxi cosi er kjekt å ha med. det kan du sende med flyet som spesialbagasje eller ha med inn i flyet.

  Ta med bleier, grøt og morsmelkerstatning (om man bruker det da), også barnemat. Bleier er svinedyre i utlandet, samme hvor du drar. Norge er billigst på bleier faktisk. Og morsmelkerstatning og grøt er ofte sukret for mye. Og er noe dyrere. Jeg syns de hadde lite utvalg av barnemat der vi var så jeg ville ikke tatt sjansen på at de har der. Pakk heller med masse til babayen, det blir jo brukt opp på turen bleier, mat og sånt.

  Ta med skift, bleier, mat og drikke til babyen på flyreisen, Jeg hadde alltid noe i stellebagen av bestikkelser, noen nye leker som babye kan utforske på turen, Bestill reise som passer til når babyen skal sove f.eks. vi reiste natta, kjekt for gutten som sovna men vi foreldrene var jo litt utslitt da.

  vogn med liggestillign og god solbeskyttelse om dere skal til sola og varmen. og ett tynt pledd eller kjørepose.

  svømmebleier om babyen skal bade i basseng eller sjøen ( i sjøen er det ikke så farlig men det er ikke så populært uten i basseng)

  Ei god vannflaske til babyen. og kjøp flaskevann:)

  reisestol. chairbear;P . he he. men faktisk så er det noen steder det er lite barnestoler.

  det var det jeg kom på i farten

  SvarSlett
 7. Å reise med barn er enklere enn det høres ut;)
  Var en smule nervøs da vi skulle til Kreta når minste var 12mnd, men det gikk så fint! Flyet var inenproblem, ga nesespray når vi kom ombord, og ga henne flaske med god drikke under takeoff:)

  I Kreta hadde halle tavernaer barnestoler!
  Så sack'n seat som vi hadde med, trengte vi kun når vi satt på hotellrommet.

  Vet ikke hvordan det er andre steder, men i kreta var det DYRT med bleier, nan, matglass osv. Så det hadde vi med oss:) Men vi fant en butikk som heter JUMO, som lignet Ikea, bare at de KUN solgte barneutrstyr, klær og leker=D Til en billig penge. Så ser du en Jumbo, MÅ du innom;)

  Nå var det en som våknet, så kommer jeg på noe mer må jeg skrive det senere;)
  Ha en fantastisk uke, Klem♥

  SvarSlett
 8. Ingen tips, men ville bare hilse og si at jeg er veldig misunnelig på den reisen:))

  KLem Line

  SvarSlett
 9. Vi reiste til Hellas da Isak var 10 mnd. Busstur fra flyplass til hotellet var ikke det sikreste med tanke på at han satt i fanget vårt uten bilbelte.
  Noen leiebilfirmaer har nok bilstoler, men jeg vet ikke kvaliteten etc på de. Men sikkett bedre med stol enn ikke stol uansett, så det er jo et alternativ. Evt kan man jo kontakte reiseselskap eller reiseledere eller rett og slett taxi-firma dit man skal og forhøre seg? Eller som gubben her i huset sier: Betal ekstra og be sjåføren kjøre rolig og forsiktig..

  Vi holdt oss for det meste på hotellet vi, all incl, så alt var veldig greit. Vi hadde vår trygge base der, og Isak ble trygg på området, storekosa seg. Vi gikk også til stranda (men det var kronglete dit, så det kan være en ide og sjekke muligheten for å komme seg på stranda med barnevogn. Vi hadde jo med trilla sånn at han kunne sove duppen sin der i skyggen).

  Vi kjøpte basseng med "tak" over, og det ble storsuksess. Også måtte vi passe på vann-drikking, for lillepjokk drakk gjerne bassengvann.. æsj.. full av bakterier. Kan jo risikere "matforgiftning". Så det er en liten obs obs.

  Vi kjøpte inn noen nye leker til turen og en trofast bamse. Spennende med noe nytt å undersøke på flyturen feks, og en bamse å kose med når han skal sove. Vi kjøpte også et billig fleecepledd som var stort. Dette ble mye brukt, både på fllyet, på stranda, ved bassengkanten og i senga. Ble brukt som pledd, skygge, madrass etc. Bl.a. var vi så heldig å få ekstra sete, så vi klarte å stramme til pleddet såpass mellom setene og silkt, at vi klarte å lage en seng som han sov på. Noen har med en liten pute som barnet sover på i fanget til foreldrene, slik at de får hendene fri, hvis du skjønner? Barnet ligger på puta, ikke i fanget/hendene dine. Så du har begge hendene fri.
  Leker med knapper (gjerne uten lyd/høy lyd) er spennende å utforske. Bøker med mye innhold.

  Pakkeliste på fly:
  Tenk krise, la oss si bagasjen blir borte. Minst 1 ekstra skift. Bleier, mat. Ekstra smokker (mange, hehe), en liten overraskelse (juiceboks, enda en liten leke) Kanskje en ny leke på hjemveien?
  Vi pakket også ekstra skift og mange bleier og mat sammen med reisetrilla, og sammen med reisesenga. Og litt i pappas koffert og litt i mammas koffert. Da var det alltid håp om at en koffert skulle dukke opp dersom vi mistet bagasjen vår, og da hadde vi i det minste en del til pjokken.

  Hotellet vi reiste til hadde barnesenger, men jeg er glad vi hadde med vår egen. Reisesengene på hotellet var så grisete og stygge, full av skitt og dritt, veldig skitne. Hælte nesten ikke ta i de, og ville hvertfall ikke legge min dyrebare skatt oppi senga! Tror ikke alle hoteller har så stygge barnesenger, men etter mye bruk av turister som kanskje ikke er like hygieniske, så blir det fort fysj! Så jeg er sååå glad vi hadde med reisesenga vår! (tips: prøv den hjemme før avreise, hehe)
  Pakk med bleier og babymat. Det er dyrt i syden + at barnemat ofte har mye mer sukker i seg der.

  SvarSlett
 10. Ikke legg så mange planer om å oppleve det og det og det. Er man på ferie med små barn så er det på deres premisser. Trives ikke de, trives ikke foreldrene. Trives de, trives foreldrene GODT! Så ikke planlegg å være så kulturinteressert, selv om en kanskje går glipp av ting, men vann og sand og lek og kos og bare ferie og fri og koselig hyggelig familietid sammen er perfekt! :-D Pass på at den lille drikker bra, og husk solkrem og solbeskyttelse, smør ofte, smør etter bading, spis is (men igjen, pass på bakterier), ta litt pauser fra sola innimellom. Observer den lille om den har det trygt og godt og flott. Se på huden, rød? svett? Ja, sånt som en mor vet, utslett er jo ikke bra, kanskje reagerer den lille på sola, for mye sol? Ta gjerne duppen innendørs på dagen,mens dere sitter i sola på verandaen og spiser litt feks, eller dupp i skyggen ute om det lar seg gjøre :)

  Slapp av og bare kos dere :-D Ferietur, varmere strøk med små kan være sååå herlig! Men som sagt, det må gå litt på deres premisser. Også om du kjenner at det blir mye "barnevakt" og lite mammapleie, så kan du og papsen avtale at idag så er vi foreldre litt på skift. Nå legger jeg meg i sola med ipod og ei god bok, mens du passer før lunsj. Så bytter vi på etterpå.
  Gubben min liker å gå tidlig opp fra stranda, så her tok han med seg pjokken samtidig, tok en dusj sammen, spiste litt, en liten ettermiddagsdupp, mens a mor kosa seg i sola litt ekstra.
  Så ble det middag i 19-tida (all incl, og det var middagstida), og da ble poden med på den, spiste litt middag og litt kveldsmat, sjarmerte folk. Deretter ble det rolig-tid og legging. Noen gang ble han med litt ut på hotellet på kveldsunderholdninga før legging, og det var stas. Så la vi han i senga si, og satte oss på verandaen med litt øl og snacks (aldri fulle, knapt/aldri brisne, bare nyte en iskald øl. En vil jo ikke ha fulle foreldre selv om barne sover, plutselig skjer det noe). :-)

  Isak hadde det som plommen i egget på tur. Han storkosa seg, og det morsomte er jo at vi endte opp med bedre leggerutiner da vi kom hjem. Før avreise startet han dagen i 5-6 tida. Etter hjemkomst startet dagen kl 8! Hurra! Nå er vi tilbake på ca 7, men ikke 5-6, hehe!
  Tur blir nok knallbra :-D

  SvarSlett
 11. Ser ut til at de fleste tips er kommet her!:)
  Følg med på foreldremanualen sin side. De samle reisetips denne mnd, så der kan du sikkert lese mye lurt!:)

  Klem

  SvarSlett

Jeg er veldig glad for at akkurat du legger igjen en koselig kommentar hos meg! Det gjør bloggingen enda koseligere!